WB Accountants I Belastingadviseurs is actief op Curaçao. De nauwe verbintenis met SmitsVandenBroek Adviseurs & Accountants in Weert (NL) resulteert in optimale kennis van de (financiële en fiscale) wet- en regelgeving van zowel Nederland als Curaçao. Curaçao biedt vele (fiscale) voordelen voor vestiging van Nederlandse bedrijven.

E-zone Curaçao
Voor de E-zones op Curaçao geldt een winstbelasting (vennootschapsbelasting) tarief van slechts 2%. De E-zone wetgeving op Curaçao is ingevoerd om de economie van Curaçao te bevorderen. Deze regeling is volkomen legaal en biedt (Nederlandse) bedrijven de mogelijkheid te profiteren van aanzienlijke belastingvoordelen op Curaçao.

Vrije vestiging en zelfs 0% winstbelasting
Medio 2018 is de Exportfaciliteit (± 3,2% winstbelasting) vervangen door een vrijstelling van winstbelasting voor het buitenlandse resultaat. De onderneming hoeft, in tegenstelling tot de E-zone, niet in een bepaald gebied gevestigd te zijn om van dit belastingvoordeel te profiteren: elke gewenste plaats op Curaçao komt in aanmerking voor de vrijstelling.
Deze faciliteit is geïntroduceerd voor internationaal opererende bedrijven. Voor bedrijven die hiervan gebruik maken, is het buitenlandse resultaat vrijgesteld van winstbelasting.

SPF
Oprichting van een SPF (Stichting Particulier Fonds) biedt meerdere fiscale voordelen. Via een SPF kunnen bedrijven (ook Nederlandse bedrijven) vermogen belastingvriendelijk beleggen en vermogen veilig stellen tegen invloeden van buitenaf. Een SPF kan geen bedrijf uitoefenen, maar wel onroerend goed bezitten, als holding optreden, deposito bij een bank beheren etc. Een SPF heeft een 0-tarief in de winstbelasting. Ook bestaat er de mogelijkheid om voor een belaste SPF te kiezen. Dit heeft in Nederland bepaalde voordelen.

Tax Holiday
Tax Holiday is een regeling die vrijstelling levert voor bepaalde belastingen (zoals vrijstelling van invoerrechten en winstbelasting) voor een bepaalde tijd, aan bedrijven die een bijdrage leveren aan de economie van Curaçao. Om voor een Tax Holiday in aanmerking te komen, moet het bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoen.

CBV (Curaçaose Beleggingsvennootschap)
De vrijgestelde vennootschap is een fiscale term voor een naar Curaçaos recht opgerichte BV die voldoet aan een aantal specifieke voorwaarden, waardoor over de behaalde winst geen winstbelasting verschuldigd is.

Fiscale regelingen op Curaçao
Wilt u meer weten over deze regelingen? Neem vrijblijvend contact op.

CONTACT

Laat hier een bericht achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!